Minden vagy semmi'Minden vagy semmi'
(All or Nothing)
2002-es brit–francia film

Timothy Spall, a film főszereplője
Rendező Mike Leigh
Producer Simon Channing-Williams
Vezető producer Pierre Edelman
Műfaj
Forgatókönyvíró Mike Leigh
Főszerepben Timothy Spall
Lesley Manville
Zene Andrew Dickson
Operatőr Dick Pope
Vágó Lesley Walker
Jelmeztervező Jacqueline Durran
Díszlettervező Eve Stewart
Gyártás
Gyártó StudioCanal
Ország Egyesült Királyság
Nyelv angol
Játékidő 125 perc
Költségvetés 9 millió dollár
Forgalmazás
Forgalmazó UGC Films
Bemutató 2002. május 17.
2003. április 10.
Korhatár III. kategória (F/6051/J)
További információk

A Minden vagy semmi egy brit filmdráma, amelyet Mike Leigh rendezett. A 2002-es filmet Arany Pálmára jelölték.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

A film egy londoni lakótelepen játszódik. Három, az alsó középosztályba tartozó családot ismerünk meg benne, amelyek története időnként metszi egymást. Az egyik családban Phil, a hallgatag taxisofőr, felesége, az eladónőként dolgozó Penny, lányuk, az idősek otthonában takarító Rachel és elhízott, a magányától frusztrált, agresszív fiúk, Rory él. A második családot Penny munkatársa, Maureen és a közeli kávézóban dolgozó lánya, Donna alkotja. A harmadikban Phil taxis kollégája, Ron, alkoholista felesége, Carol és munkanélküli lányuk, Samantha él. Mindhárom család élte kiürült, hiányozik belőle a szeretet, az odafigyelés. Többségük dolgozik ugyan, de amit keresnek, az csak arra elég, hogy nyomorúságos, kilátástalan életüket szinten tartsák. Samanthát csak az érdekli, hogy magába bolondítsa a fiúkat, és elszeresse Donna vadállatként viselkedő fiúját. Az elhagyott Donna és anyja akkor találnak ismét egymásra, amikor kiderül, hogy a lány állapotos. A dráma akkor csúcsosodik ki, amikor Rory szívrohamot kap. Míg a fiú kórházban van, Phil otthon arról beszél Pennynek, hogy bántja a sok megaláztatás, amelyet tőle kap. A férfi elpanaszolja, hogy a nő már nem szereti, így semmi értelme az életének. Penny az odafigyelés hiányáról beszél, de meghatja férje őszinte feltárulkozása és bánata. A Rory szívrohamát követő katarzis kibeszélteti velük az évek óta elfojtott bánatot, és így a család lehetőséget kap az újrakezdésre.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás


Szereplő Színész
Phil Timothy Spall
Penny Lesley Manville
Rory James Corden
Rachel Alison Garland
Maureen Ruth Sheen
Carol Marion Bailey
Ron Paul Jesson
Samantha Sally Hawkins
Donna Helen Coker

Díjak, jelölések


Források


IMDB
PORT.hu
Zoltán Gábor Phil filmje című kritikája a FilmVilágban

  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2002 filmjei | Brit filmdrámák


Dátum: 29.03.2021 01:16:31 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.