Minnie Driver - huwiki.org

Minnie DriverMinnie Driver
Minnie Driver (2011)
Életrajzi adatok
Születési név Amelia Fiona J. Driver
Született 1970január 31. (50 éves)
London,
Pályafutása
Iskolái
  • Webber Douglas Academy of Dramatic Art
  • Bedales School
Aktív évek 1990 – napjainkig
Műfajok popzene
További díjakGenie Award for Best Actress in a Supporting Role (Barney és a nők, 2011)

Minnie Driver weboldala
Minnie Driver IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Minnie Driver témájú médiaállományokat.

Minnie Driver (eredeti neve: Amelia Fiona J. Driver) (London, Anglia, 1970. január 31. –) angol színésznő, énekesnő.

Élete


Édesanyja, Gaynor Churchward tervező volt, édesapja Ronnie Driver, üzletember volt. Nővére, Kate Driver, modell és producer. Bedales iskolába járt Hampshire-ben, s ezután Londonban folytatta tanulmányait a Webber Douglas Academy of Dramatic Art-ban.

Először angol műsorokban jelent meg, Steve Coogan és Armando Iannucc talk-showban. Animációs stúdiókban is dolgozott, ahonnan sok szerepet kapott. Driver a "Puff, Rocks and Brown" nevű együttesben énekelt. 2000-ben szerződést kötött az EMI-vel és a Rounder Records-al. Az "Everything I've Got in My Pocket" című albuma 34. lett az eladási listán Angliában. A 2. albuma, az "Invisible Girl", a 68. lett.

Driver 2007-ben kiadta a Seastories című albumját. 2004-ben kapott egy filmszerepet, melyet el kellett játszania a Carlotta Giudicelli karaktert a Joel Schumacher filmjében, az Operaház fantomjában. 2007. július 17-én Driver kiadta újabb albumát, amelyen 12 szám található. 2008. szeptember 5-én született egy fia.

Filmjei


Források


  • Filmművészetportál
  • ZeneportálKategóriák: Angol színészek | Angol nők | Brit énekesek | 1970-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 30.08.2020 09:25:59 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.