Naurui nyelvNaurui nyelv
Dorerin Naoero
Beszélik6000
Második nyelvként: ~1000
Terület Nauru
Nyelvcsaládausztronéz
   Malajo-polinéz
    Óceániai
     Mikronéz
Írásrendszer latin
Hivatalos állapot
Hivatalos Nauru
Nyelvkódok
ISO 639-1na
ISO 639-2nau
ISO 639-3nau

A naurui nyelv (nauruiul: dorerin Naoero) óceáninai nyelv(wd), körülbelül 6000 ember beszéli Naurun. A naurui nyelv 12 fonetikus magánhangzót (hat hosszút, hat rövidet) tartalmaz. A naurui nyelvben 16–17 mássalhangzó fonéma van. A naurui nyelv kapcsolata Mikronézia többi nyelvével még nem tisztázott.

Fordítás


További információk


Tekintsd meg a Wikipédia
naurui nyelvű változatát!Kategóriák: Természetes nyelvek | Óceánia


Dátum: 31.03.2021 07:25:08 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.