New Line Cinema - huwiki.org

New Line CinemaNew Line Cinema
Típus
Alapítva 1967
Székhely Los Angeles
Vezetők Toby Emmerich
Alapító
Iparág filmkészítés
Tulajdonos Warner Media Group
Forma leányvállalat
Anyavállalata Warner Media Group
Leányvállalatai Fine Line Features
A New Line Cinema weboldala

A New Line Cinema amerikai filmstúdió.

Története


A Robert Shaye által létrehozott New Line 1967-ben kezdett el tevékenykedni underground filmek független forgalmazójaként. A lázadó amerikai ifjúságot célozta meg John Waters filmjeivel. 1984-ben nagy sikert értek el a Rémálom az Elm utcában című produkciójukkal és annak későbbi folytatásaival. 1990-ben létrehozta Fine Line Features művészfilmeket gyártó részlegét. Ekkor már gyártással is foglalkozott a forgalmazás mellett. Nekik köszönhető Robert Altman A játékos című kultfilmje is. 1993-ban a vállalatot megvásárolta Ted Turner. Ugyanebben az évben gyártották A Maszkot és a Dilibogyókat Jim Carrey főszereplésével.

A kis, független filmstúdió Hollywood filmiparának egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát A Gyűrűk Ura Peter Jackson által rendezett filmváltozatának elkészítésével.

Válogatott filmjeik


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Filmipari cégek


Dátum: 23.01.2021 07:16:03 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.