No Smoking Orchestra - huwiki.org

No Smoking OrchestraNo Smoking Orchestra
Információk
Alapítva 1993
Műfaj garázsrock
A No Smoking Orchestra weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz No Smoking Orchestra témájú médiaállományokat.

A No Smoking Orchestra (vagy Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra) egy szerb garázsrock/gypsy punk/világzene együttes.

Tartalomjegyzék

Története


1993-ban alakult Belgrádban. Nele Karajlic a bosnyák háború alatt elköltözött Belgrádba és Zabranjeno pušenje név alatt zenélt változó felállással, annak ellenére, hogy nem rendelkezett a név jogaival.[1] 1998-ban a zenekar Emir Kusturica Macska-jaj című filmjének zenéjét szerezte. 1999 óta a zenekar rendszeresen koncertezik. Maga a Zabranjeno pušenje név szerbül dohányozni tilos-t jelent, és az angol No Smoking is ugyanezt jelenti. Kusturica 1987-ben a Zabranjeno pušenje basszusgitárosa is volt. A No Smoking Orchestra eddigi pályafutása alatt nyolc lemezt jelentetett meg. Magyarországon először a 2012-es Sziget Fesztiválon léptek fel[2]. 2018-ban másodszor is felléptek Magyarországon, a budapesti Hősök terén.[3]

Tagok


Korábbi tagok


Diszkográfia


Jegyzetek


Források


  • Könnyűzenei portál
  • SzerbiaportálKategóriák: 1993-ban alakult együttesek | Szerb együttesek
Eredet: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/No Smoking Orchestra (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.


Dátum: 30.08.2020 06:30:17 CEST - Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.