Nyugat-romániai fejlesztési régióA Nyugat-romániai fejlesztési régióhoz tartozó megyék: Arad, Hunyad, Krassó-Szörény, Temes (ezek a romániai megyék ugyanakkor a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiónak is tagjai). Területe 32 028 km², lakosainak száma 1 958 648 fő, népsűrűsége 61 fő/km². Nemzetiségi összetétel: román (86,3%), magyar (6,7%), roma (2,5%), német (1,3%), más (3,1%).

1998-ban hozták létre, feladata a fejlesztési projektek összehangolása és az európai uniós támogatások felhasználásának szabályozása.

Tartalomjegyzék

Települések


Fontosabb városok: Temesvár, Arad, Resicabánya, Vajdahunyad, Déva, Lugos, Petrozsény.

Gazdaság


2005-ben Románia második legfejlettebb régiója, az egy főre jutó bruttó hazai termék 8395 euró (az Uniós átlag 39%-a).[1]

További információk


Jegyzetek


  • Erdély-portál
  • FöldrajzportálKategóriák: Románia közigazgatása


Dátum: 02.04.2021 05:41:08 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.