PORT.huPORT.hu
A Port.hu régi kezdőlapja (2015)
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa Kulturális programajánló portál
Regisztráció Opcionális
Elérhető nyelv(ek) magyar
Alapítás 1995
Alapító Veszelovszki Zsolt
Szolgáltató Indamedia Network Zrt.
Látogatószám 132.000 RU (2016) Forrás: DKT-Gemius/2016/09 (15+ belföldi közönség), napi valós látogató, multiplatform total
URL www.port.hu

A PORT.hu a leglátogatottabb hazai kulturális programajánló portál.[1]

A PORT.hu Kft., az Indamedia Network Zrt. csoport tagja. Vezérigazgató: Ziegler Gábor Kiadásért felel: Vándor Attila ügyvezető.

Tartalomjegyzék

Története


Fontosabb mérföldkövek

1995-ben Veszelovszki Zsolt elindította a Port.hu oldalt. A minimális összeggel alapított „garázscég” napjainkra a leglátogatottabb hazai kulturális programajánló portállá nőtt, és az egyik legjelentősebb kulturális adatbázist fejlesztette ki.

A kétezres évektől a magyar sikerek hatására a környező országok közül az alábbiakban, saját nyelven is elérhetővé vált a Port:

2009. óta egy aktuálisan moziban játszott filmcímet a település nevével a Google keresőbe beírva a Port.hu adatbázisa alapján a vetítés helyét és idejét kapjuk meg nulladik találatként.

2012-ben a Port.hu és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. több éves sikeres együttműködést követően egyesült. A stratégiai partnerség újabb lehetőségeket nyitott mindkét cég életében, tovább növelve stabil piaci helyzetüket.

2014-ben a Libri-Shopline leányvállalatától, a Libri Kft.-től a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. érdekeltségébe tartozó CEMP cégcsoporthoz kerül a Port.hu kiadója, az LS Media Network Kft.

2015-től a Port.hu kiadója a Fidelio Media Kft.

2016-tól a reklámfelületeinek értékesítését CEMP Sales House kezeli.

2016. novemberében kívül-belül átalakult a magyar oldal, reszponzívvá vált, megújult a keresője és több olvasmányos cikkel várja az olvasókat.

2017. január 5-én megszűnt a cseh, szlovák, horvát és szerb kiadás, amit január 11-én a román követett.

Állandó rovatok


A Port.hu nemcsak egyedülállóan részletes tévéműsort és filmadatbázist kínál, hanem a hazai szabadidős-kulturális kínálat szinte valamennyi lehetőségét átfogja. Folyamatos megújulása az olvasói igényeket és a technológiai változásokat követi. Oldalain 177 700 film, 426 000 személyi adatlap, 44 000 helyszín, TV rovatában 224 csatorna részletes műsora kereshető.

 1. TV
 2. Mozi
 3. Színház
 4. Fesztivál
 5. Zene
 6. Kiállítás
 7. Rádió
 8. Könyv
 9. Magazin
 10. Gyerek
 11. Jegy

Filmes- és TV adatlapok 


A filmes- és TV adatlapok rögzítését, szerkesztését a Media-Press.TV (korábban Port Data Kft.) látja el. A Media-Press.TV és leánycégei az alábbi közép-kelet európai országokban vannak jelen és szolgáltatnak adatokat:

2015 óta a Port Data Kft. különvált a Fidelio Media Kft-ből és önálló adatkezelési üzletágként a Port.hu mellett más hazai és nemzetközi cégek számára is értékesít műsorinformációs adatokat (UPC, Digi, Vodafone, stb.). Nemzetközi versenytársai Gracenote , Media Press, Rovi. A Port Data Kft. 2017. március 3-án új tulajdonoshoz, a media press Group-hoz került.

Jegyzetek


 1. * Forrás: DKT-Gemius/2016/09 (15+ belföldi közönség), multiplatform total adat.Kategóriák: Magyar weboldalak | Online adatbázisok


Dátum: 01.04.2021 08:37:22 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.