Peter Gilmore - huwiki.org

Peter GilmorePeter Gilmore
Peter Gilmore és Doug McClure
Életrajzi adatok
Születési név Peter Gilmore
Született 1931. augusztus 25.
Lipcse
Elhunyt 2013. február 3. (81 évesen)
London
Házastársa Una Stubbs (1958–1969)
Anne Stallybrass (1987–)
Pályafutása
Aktív évek 19581996
Híres szerepei James Onedin
Az Onedin család
Maximilien de Robespierre
Folytassa forradalmár

Peter Gilmore weboldala
Peter Gilmore IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap

Peter Gilmore (1931. augusztus 25.2013. február 3.[1]) angol színész. Legismertebb szerepe Az Onedin család című BBC-sorozatban James Onedin szerepe volt. Szerepelt a Folytassa…. sorozat több részében is. A Warlords of Atlantis című filmben is főszerepet játszott. A Ki vagy, Doki? című angol sorozatban is emlékezeteset alakított.

Tartalomjegyzék

Magánélete


Németországban született, Lipcsében. Hatéves korában költöztek vissza az Egyesült Királyságba. 14 évesen abbahagyta az iskolát, hogy a Royal Academy of Dramatic Art iskolában színészetet tanulhasson. Később a The George Mitchell Singers csapat énekese volt.

Háromszor nősült, első felesége Una Stubbs volt (1958 és 1969 között), majd Jan Waters (1970 és 1976 között), és végül 1987-ben vette el Anne Stallybrass színésznőt, aki Az Onedin család című sorozatban is a feleségét játszotta.

Szerepei


A Folytassa…. sorozatban

További információk


  1. Meghalt az Onedin család főszereplője . Index.hu, 2013 [last update]. (Hozzáférés: 2013. február 7.)Kategóriák: Angol színészek | 1931-ben született személyek | 2013-ban elhunyt személyek


Dátum: 30.08.2020 09:01:06 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.