Richard Griffiths - huwiki.org

Richard GriffithsRichard Griffiths
Életrajzi adatok
Született 1947. július 31.
Thornaby-on-Tees
Elhunyt 2013. március 28.[1] (65 évesen)
Coventry
Házastársa Heather Gibson (1980–2013)
Pályafutása
Iskolái Manchester Metropolitan University
Aktív évek 19742013
További díjak

Richard Griffiths IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Richard Griffiths témájú médiaállományokat.

Richard Griffiths (Thornaby-on-Tees, 1947. július 31.Coventry, 2013. március 28.) angol színész. Legismertebb alakítását a Harry Potter-filmek Vernon bácsikájaként nyújtotta. 2013. március 28-án, szívműtétjét követően elhunyt.[3]

Tartalomjegyzék

Élete


1947. július 31-én született Angliában. Leghíresebb szerepe Vernon Dursley, a Harry Potter c. filmsorozatban. 2013. március 28-án halt meg 65 évesen.


Filmjei


Díjak és jelölések


Jegyzetek


Források


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Angol színészek | Tony-díjasok | 1947-ben született személyek | 2013-ban elhunyt személyek


Dátum: 29.08.2020 06:42:15 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.