Rick Jaffa és Amanda Silver - huwiki.org

Rick Jaffa és Amanda SilverRick Jaffa és Amanda Silver
Nemzetisége amerikai
Foglalkozása forgatókönyvíró, filmproducer

Rick Jaffa és Amanda Silver amerikai forgatókönyvíró és filmproducer házaspár.[1]

Közösen írták és producerként is jegyzik a 2011-es A majmok bolygója: Lázadás című sci-fit, mellyel Szaturnusz-díjra jelölték őket Szaturnusz-díj a legjobb forgatókönyvért kategóriában. Szintén írói és produceri feladatkört láttak el a 2014-es A majmok bolygója: Forradalom című folytatásban, valamint producerként vettek részt A majmok bolygója: Háború (2017) elkészítésében.

A Jurassic World (2015) forgatókönyvét és A tenger szívében (2015) alapsztoriját is közösen írták. 2013-ban bejelentették, hogy James Cameron tervek szerint 2021-ben megjelenő Avatar 2-jének forgatókönyvírói lesznek.[2]

Tartalomjegyzék

Filmográfia


Év Magyar cím Eredeti cím Feladatkör Megjegyzések
Forgatókönyv Producer
1992 kéz, amely a bölcsőt ringatja, AA kéz, amely a bölcsőt ringatja Hand That Rocks the Cradle, TheThe Hand That Rocks the Cradle Silver Jaffa Jaffa vezető producerként
1993 Fallen Angels Silver Nem televíziós sorozat (egy epizód)
1996 Szemet szemért Eye for an Eye Igen Nem
1997 Bestia, AA Bestia Relic, TheThe Relic Igen Nem
2010 Love Shack Nem Igen cameoszerepek
2011 majmok bolygója: Lázadás, AA majmok bolygója: Lázadás Rise of the Planet of the Apes Igen Igen
2014 majmok bolygója: Forradalom, AA majmok bolygója: Forradalom Dawn of the Planet of the Apes Igen Igen
2015 Jurassic World Jurassic World Igen Nem
tenger szívében, AA tenger szívében In the Heart of the Sea Igen Nem
2017 majmok bolygója: Háború, AA majmok bolygója: Háború War for the Planet of the Apes Nem Igen
2020 Mulan Mulan Igen Nem

Fordítás


Jegyzetek


  1. Gencarelli, Mike: Interview with Amanda Silver & Rick Jaffa (angol nyelven). Media Mikes, 2011. augusztus 4. [2018. február 2-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 18.)
  2. Fleming Jr., Mike: ‘Avatar’ Sequels Upped To Three; Fox, James Cameron Set Trio Of Writers To Spearhead (angol nyelven). Deadline, 2013. augusztus 1. [2019. december 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. március 18.)

További információk


  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai forgatókönyvírók | Amerikai filmproducerek | Élő személyek


Dátum: 25.01.2021 12:49:38 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.