Rupert Everett - huwiki.org

Rupert EverettRupert Everett
Everett 2017-ben
Született Rupert James Hector Everett
1959. május 29. (61 éves)
Norfolk, Anglia
Állampolgársága brit
SzüleiSara MacLean
Anthony Michael Everett
Foglalkozása
Iskolái
  • Central School of Speech and Drama
  • Ampleforth College

Magasság193 cm[1]

A Wikimédia Commons tartalmaz Rupert Everett témájú médiaállományokat.

Rupert James Hector Everett (Norfolk, 1959. május 29. –) angol színész.

Tartalomjegyzék

Élete


Everett az angliai Norfolkban született 1959-ben. Apja katona, majd üzletember volt, anyja előkelő nemesi-politikusi családból származott. Iskolai tanulmányait a Farleigh Schoolban kezdte, majd a bencés-rendi Ampleforth College-ban folytatta. 15 éves korában otthagyta az iskolát, és Londonba szökött, hogy színésznek álljon. Színészi karrierje beindulásáig prostitúcióból tartotta el magát.[2]

Első sikereit 1982-ben érte el az Another Country című darabbbal, amelyben egy meleg középiskolást játszott. A színdarabból 1984-ben azonos címmel film is készült. Az Another Country után több filmszerepet is kapott, és Generation Of Loneliness címmel kiadott egy könnyűzenei albumot is. 1989-ben Párizsba költözött, ebben az évben jelent meg első regénye Hello, Darling, Are You Working? címmel.

A regény megjelenésével egyidőben nyíltan felvállalta homoszexualitását. Egy 2007-es interjúban úgy nyilatkozott, számos olyan szerepről tud, amelyet csak amiatt nem kapott meg, mert melegségét nyíltan vállalta.[3]

A kitörést az 1997-es Álljon meg a nászmenet! hozta meg neki, amelyben Julia Roberts meleg barátját alakította. Két évvel később A második legjobb dolog c. filmben Madonna oldalán játszotta el a meleg legjobb barát szerepét. A kilencvenes évek vége óta rendszeresen kap főszerepeket nagy költségvetésű hollywoodi filmekben.

Ismertebb filmjei


Jegyzetek


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Angol színészek | LMBT színészek | 1959-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 29.08.2020 06:31:53 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.