SIRUTA-kódA SIRUTA-kód a romániai települések és közigazgatási egységek azonosítója a romániai Országos Statisztikai Intézet (INS) SIRUTA elnevezésű informatikai rendszerében. A megnevezés a Sistemul Informatic al Registrului Unităților Teritorial-Administrative (magyarul: Közigazgatási területi egységek nyilvántartásának informatikai rendszere) rövidítése.

Néhány kivételtől eltekintve minden területi egységnek egy 6 számjegyű kódja van. Ez 5 egyedi és 1 ellenőrző számjegyből áll. Az osztályozás hierarchikus rendszerben történik. A 6 kerületre osztott Bukaresten és a 41 megyén belül minden saját önkormányzattal rendelkező területi egységnek egyedi SIRUTA-kódja van.

Tartalomjegyzék

Bukarest és a megyék


Bukarest és a megyék kódjai:[1]

Jegyzetek


  1. Nomenclatorul redus al localităților (PDF). recensamantromania.ro, 2011. (Hozzáférés: 2015. július 1.) (románul)

Források


Kapcsolódó szócikkek


  • Románia-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Románia közigazgatása


Dátum: 30.03.2021 04:02:41 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.