Sara PaxtonSara Paxton
Életrajzi adatok
Született 1988április 25. (32 éves)
Woodland Hills, Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Származás  USA
Iskolái
  • El Camino Real High School
  • Montclair College Preparatory School
Műfajok pop-rock

Sara Paxton IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Sara Paxton témájú médiaállományokat.

Sara Paxton (Woodland Hills, Los Angeles, Kalifornia, 1988. április 25. –) amerikai színésznő.

Élete


Sara egyetlen gyerek, Woodland Hills-ben született, Los Angeles-ben. Apja, Steve Paxton ír származású és távoli rokonságban áll a híres színésszel Bill Paxtonnal. Anyja, Lucia, Mexikóban született, ezért Sara valamennyit beszél spanyolul.

Állami középiskolába járt és 2006 júniusában érettségizett le. Az első szerepe egy kisebb szerep volt, 1997-ben Jim Carrey vígjátékában, a Hanta Boy-ban. Az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején kisebb szerepekben jelent meg a televízióban. A Disney Channel egyik sikeres sorozatában a Lizzie McGuire-ben is kapott egy epizódszerepet.

2003-ban megkapta első főszerepét a Haunted Lighthouse-ban. Lana-ként megjelent a CSI: Miami helyszínelők egyik epizódjában is. Első jelentősebb szerepe 2004 júliusában az Ottalvós buli c. vígjátékban volt, ahol egy gonosz szereplő, Stacy karakterét alakította. Ugyanebben az évben nyáron szerepelt a Mindig nyár c. sorozatban, mint Sarah Borden, aki több epizódban is feltűnik. Sarah Borden egy szellemileg leépült tinédzser volt, aki gyógyszereket szedett és kipróbálta a szexet Jesse McCartney-val.

Később átszerződött a Discovery Kids-hez, ott főszerepet kapott a Darcy's Wild Life c. sorozatban, ahol Darcy Fields karakterét játszotta, aki egy állatorvosnál dolgozik. A sorozatot egy farmon, Torontóban forgatták. A sorozat 2004-től 2006-ig tartott. Szerepéért Emmy-díjra jelölték. 2005-ben három hónapot töltött Ausztráliában, az Aquamarine c. filmet forgatták, ahol egy sellőt játszott. A partnerei között volt Emma Roberts és Jojo is, akikkel jól összebarátkozott a forgatás alatt. A filmet 2006 márciusában mutatták be, amely már a nyitó hétvégén 7,5 millió dollár hasznot hozott. A filmhez készült egy dal is, a Connected, melyet Sara énekel.

Sara vendégszereplője volt a H2O c. sorozatnak is, az első részben, ennek a premierje 2006 áprilisában volt. Májusban volt egy jelenése a Pepper Dennis-ben is. Ennek köszönhetően a Halloweentown negyedik évadjában leváltotta Kimberly J. Brown-t. A szerep miatt a haját befestette barnára. 2006 nyarán kezdte forgatni a The Party Never Stops: Diary of a Binge Drinker c. filmet. Itt Jesse-t alakítja, egy főiskolás lányt, aki az alkohol áldozatává válik. A film 2007 márciusában jelent meg. Következő filmszerepe, Amanda Bynesszal, a Sydny White c. filmben volt. A forgatás 2007 februárjában kezdődött és szeptemberben ért véget. Következő filmje a Superhero!, melynek bemutatója 2008-ban volt. 2009-ben megjelent új horrorfilmje: Az utolsó ház balra, melyben egy 17 éves lányt alakít, aki borzalmas dolgokon megy keresztül családi nyaralásuk alatt.

Filmográfia


További információk


  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai színészek | Ír-amerikaiak | 1988-ban született személyek | Élő személyek


Dátum: 02.04.2021 12:43:44 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.