Shrekből az angyalShrekből az angyal
(Shrek the Halls)
2007-es amerikai animációs rövidfilm
Rendező Gary Trousdale
Producer Aron Warner
Gina Shay
Teresa Cheng
Műfaj kaland, vígjáték, fantasy
Forgatókönyvíró Gary Trousdale
Sean Bishop
Theresa Pettengill
Bill Riling
Főszerepben Mike Myers
Eddie Murphy
Cameron Diaz
Antonio Banderas
Zene Harry Gregson-Williams
Gyártás
Gyártó DreamWorks Animation
PDI
DreamWorks
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 21 perc
Képarány 1,37:1
Forgalmazás
Forgalmazó Paramount / DreamWorks
UIP-Duna Film
Bemutató 2007. november 28.
2007. december 25. (TV2)
Eredeti adó American Broadcasting Company
Eredeti magyar adó TV2
Korhatár
Kronológia
ElőzőShrek 4-D
KövetkezőShrek a vége, fuss el véle
További információk

A Shrekből az angyal (eredeti címén Shrek the Halls) amerikai televíziós 3D-s számítógépes animációs film, amely a Shrek történet fonalát a Harmadik Shrek fonalán folytatja, és a karácsonyi készülődést mutatja be. A filmben ismét azok a színészek adták hangjukat a karaktereknek, akik az előző 3 részben is.

Magyarországon a premierje 2007. december 25-én volt.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Shrek egyáltalán nem várja a karácsony közeledtét, sőt, fogalma sincs róla, hogyan zajlik. Miután egy boltostól szerez egy példányt a Karácsony fajankóknak című használati útmutatóból, nekilát a ház feldíszítésének. Az eseményekbe azonban rendesen bekavarnak Shrek barátai, akik részt vesznek a partin. A karácsonyról mindannyian elmondják véleményüket: Szamár édességekről ábrándozik, Csizmás Kandúr latin-amerikai macsóként képzeli el a Télapót, míg Mézi szerint a Mikulás felzabálta a barátnőjét. Végül az este botrányba fullad, Shrek kikergeti az egész vendégsereget (akik között feltűnnek az összes eddigi rész szereplői). Ennek ellenére az egész cselekmény happy enddel végződik, mert Fiona hercegnő javaslatára kibékülnek, és meghitten ünnepelhetik meg az ogre-család első karácsonyát.

Szereposztás


Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Shrek Mike Myers Gesztesi Károly
Szamár Eddie Murphy Kerekes József
Fiona Cameron Diaz Für Anikó
Csizmás Kandúr Antonio Banderas Selmeczi Roland
Pinokkió Cody Cameron Katona Zoltán
Mézi Conrad Vernon Bolba Tamás
Farkas Aron Warner Albert Péter
Első malac Cody Cameron Bodrogi Attila
Második malac Cody Cameron Kapácsy Miklós
Harmadik malac Cody Cameron Kossuth Gábor
Suzie Susan Fitzer Simonyi Piroska

Televíziós premierek


A produkció 2007-ben készült; szinte kivétel nélkül decemberben mutatták be, egyedül az Amerikai Egyesült Államokban november 28-án. Ausztráliában december 1-jén, Kanadában december 3-án, Mexikóban december 16-án. December 20-án az Egyesült Arab Emírségek tűzte műsorára. December 23-án került műsorra Belgiumban, Chilében, Németországban és Új-Zélandon. Rá egy nappal, szenteste napján Csehország, Portugália, Lettország és az Egyesült Királyság. December 25-én Malajzia, Magyarország, Írország, India, Lengyelország, Brazília, Bulgária és Franciaország sugározta.

Források


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2007 filmjei | Amerikai számítógépes animációs filmek | Amerikai kalandfilmek | Amerikai filmvígjátékok | Amerikai fantasyfilmek | Amerikai családi filmek | Karácsonyi filmek | Amerikai rövidfilmek | DreamWorks Pictures-filmek


Dátum: 02.04.2021 01:35:18 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.