Tuk PeregrinTuk Peregrin
Egyéb nevek Pippin, Pip (becenevek), "Ernil i Pheriannath" (a gondori emberek nevezték így)
Cím a Megye Thánja, Gondor lovagja
Nép hobbitok
Kultúra megyei hobbit
Született hk. 2990
Meghalt a negyedkorban
Könyv(ek) A Gyűrű Szövetsége, A két torony, A király visszatér
Megformálója Billy Boyd
Magyar hang Lippai László

Tuk Peregrin (Pippin) egy szereplő J. R. R. Tolkien mitológiájában. Megyei hobbit, Frodó útitársa, majd Gondor lovagja és a Megye 32. Thánja. Peter Jackson filmadaptációjában Billy Boyd alakítja.

Tartalomjegyzék

Nevei


Élete


A Megyében született. 3019-ben Frodóval, Trufával és Samuval útnak indult Völgyzugoly felé. Elrond eleinte vissza akarta küldeni a Megyébe, hogy figyelmeztesse a hobbitokat a veszélyre, de végül a Gyűrűszövetség tagja lett. Mória kapui előtt felriasztotta a Tó Őrét, benn a bányákban pedig a balrogot, ezzel Gandalf halálát okozta. A Parth Galenen Szarumán uruk-hai orkjai elragadták a legjobb barátjával, Trufával együtt. A Fangorn-erdőben az ent Szilszakáll mentette meg őket, amikor szökni próbáltak egy mordori ork elől. Szarumán ellen fordították az enteket, így végül hódítóként érkeztek Vasudvardba.

Pippin Orthanc lábánál felfigyelt a palantírok egyikére, amit akkor Gandalf elvett tőle, de az éjszakai táborhelyen belenézett, és látta benne Szauront. Gandalf Minas Tirithbe vitte, ahol Denethor helytartó szolgálatába állt. Elvonult a Mordort megtámadó sereggel, és megölte Szauron trolljainak a vezérét.

A Gyűrűháború után győztes hadvezérként vett részt a Morotvai Csatában. Ezután a Megye Thánja lett. Utolsó éveit Gondorban töltötte Trufával, Elessar király udvarában. Halála után a gondori Rath Dínenen temették el.

További tudnivalók


Források


  • Középfölde-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Középföldeiek


Dátum: 01.04.2021 07:17:09 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.