Underworld: Az ébredésUnderworld: Az ébredés
(Underworld: Awakening)
2012-es amerikai film
Rendező Måns Mårlind
Björn Stein
Producer Len Wiseman
David Kern
Skip Williamson
Gary Lucchesi
Műfaj
Forgatókönyvíró Allison Burnett
Kevin Grevioux
John Hlavin
Danny McBride,
Michael Straczynski
Len Wiseman
Főszerepben Kate Beckinsale
Sandrine Holt
Michael Ealy
India Eisley
Zene Paul Haslinger
Operatőr Scott Kevan
Vágó Jeff McEvoy
Gyártás
Gyártó Lakeshore Entertainment
Ország USA
Nyelv angol
Forgatási helyszín Vancouver
Játékidő 88 perc
Költségvetés $65 000 000
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó Screen Gems
Bemutató 2012. január 20.
Korhatár
Bevétel 160 112 671 amerikai dollár
Kronológia
ElőzőUnderworld – A vérfarkasok lázadása
KövetkezőUnderworld – Vérözön (2017)
Kapcsolódó film Underworld
Underworld: Evolúció
További információk

Az Underworld: Az ébredés (Underwolrd: Awakening) 2012-ben bemutatott amerikai 3D akciófilm Måns Mårlind és Björn Stein rendezésében. A film a harmadik folytatása a sorozatnak, amelynek első két része az Underworld és az Underworld: Evolúció. Az első rész előzményeit az A vérfarkasok lázadása alcímet viselő rész dolgozta fel.

A forgatókönyvet Len Wiseman, John Hlavin, és Allison Burnett írta. Kate Beckinsale visszatér Selene szerepében, míg más színészek mint például Sandrine Holt, Michael Ealy, és India Eisley új szereplőként jelennek meg a produkcióban.

Tartalomjegyzék

Történet


A történet ott folytatódik, ahol a második véget ért, vagyis ez nem teljesen igaz, mivel azóta hosszú évek teltek el, és megváltozott a világ, ám ebből Selene (Kate Beckinsale) nem sokat vett észre, hiszen hibernálva töltötte az időt. Selene csapdába került, méghozzá az emberek (egészen konkrétan kutatók csapdájába), akik időközben megismerték a vámpírok és a vérfarkasok (lycanok) világát és fel is vették velük a harcot. Selene és Michael (Scott Speedman) egy bombarobbanás áldozata lesz, és ezután már onnan követjük nyomon a sztorit, hogy Selene felébred az évtizedes hibernálásból.

Miért? Nos egy bizonyos személy megszökik a kutató intézetből, de előtte még felébreszti Selenet, aki magához magához és felveszi a harcot a teljesen ismeretlen világban... Ahol az emberek, nemcsak tudnak a vámpírok és a lycanok (vérfarkasok) létezéséről, hanem egyfajta háborút indítanak a természetfeletti lények kiirtására. Így mindenki veszélybe kerül, még azok a vámpírok is, akik az idők folyamán megpróbáltak valamennyire beilleszkedni a társadalomba.

Selene arra ébred, hogy egy teljesen másik világ van, mint amit ő utoljára ismert. Semmit sem ért, de legfőképpen azt nem, hogy hová tűnt Michael?! Szerencsére akadnak segítői, ami már csak azért is jól jön, mert valami furcsa rémképek is gyötrik, bár ennek oka elég gyorsan kiderül. Egy vámpír, Dave (Theo James) igyekszik a segítségére lenni, miután Selene megszökik a kutatólaborból, ahol fogva tartották. Selene a bevillanó képeket kezdi követni, mert titkon bízik benne, hogy a dolognak Michael-hoz van valami köze. De nem (teljesen). A "vonal végén" ugyanis egy megszeppent(?) kislány van, Eve (India Eisley).

Mindenki azt hiszi, hogy a lycanok kipusztultak, de csakhamar kiderül, hogy ez nem így van, ugyanis Selene-éket megtámadják és csak Dave segítségével tudnak megmenekülni, de Eve így is megsérül, így Dave elviszi őket a vámpírok főhadiszállásra. Marcus és Viktor idejében még egy hatalmas kastélyban éltek a vámpírok, szolgákkal és mindenféle kiváltságuk voltak. Most a föld felszíne alatt élnek, csatornában és folyton félnek. Nem veszik fel a harcot sem az emberekkel, sem a lycanokkal. Dave-nek ez sosem tetszett, de most, hogy megismerte Selenet még kevésbé akar így meghunyászkodni.

Igazából nincs is sok választása, mert ez a bizonyos kislány minden felbolygat. Mindenki őt kezdi keresni, a lycanok és a kutató központ emberei(?) is. Nem tudni, hogy pontosan, hogyan, de Eve hibrid, mivel Selene és Michael gyermeke. Mindenki Eve-t akarja és ezért bármeddig hajlandók elmenni, ám Selene a kislánya védelme érdekében képes bármire, így a harc megkezdődik!

Gyártás


A forgatás 2011 márciusában kezdődött a Simon Fraser egyetemen Vancouverben, Brit-Kolumbiában. Az új Underworld film az első amihez RED EPIC digitális fényképezőgépet használtak 3D-ben.

Szereplők


Amikor Scott Speedmant, megkérdezték egy interjúban, hogy el vállalná-e Michael Corvin szerepét, egyszerűen azt válaszolta: "Nem".[1]

Promóció


A film első előzetesét 2011. augusztus 17-én jelentették meg.

Jegyzetek


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2012 filmjei | Amerikai akciófilmek | Amerikai fantasyfilmek | Lakeshore Entertainment-filmek


Dátum: 29.03.2021 09:53:35 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.