Vörös lista - huwiki.org

Vörös listaA kihalással fenyegetett fajok vörös listája (Red List of Threatened Species), vagy egyszerűen Vörös lista, az élőlények természetvédelmi státuszának legismertebb, legnagyobb múltú és legátfogóbb globális leltára, melyet a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) hozott létre 1948-ban.

A Vörös Lista kategóriái
Kihalt (Extinct)
Vadon kihalt (Extinct in the Wild)
Fenyegetett
(Threatened)
Súlyosan veszélyeztetett (Critically Endangered)
Veszélyeztetett (Endangered)
Sebezhető (Vulnerable)
Mérsékelten fenyegetett (Near Threatened)
Nem fenyegetett (Least Concern)
Adathiányos (Data Deficient)
Felméretlen (Not Evaluated)

A „Fenyegetett” csak félhivatalos kategória, a három alkategória gyűjtőneve.

További információk


  • Biológiaportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Természetvédelem | Online adatbázisok


Dátum: 30.08.2020 09:43:14 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.