Veszelovszki ZsoltVeszelovszki Zsolt
Veszelovszki Zsolt 2012-ben
Született 1962. május 21.
Szolnok
Elhunyt 2016. október 29. (54 évesen)[1]
Állampolgársága magyar
Gyermekei Veszelovszki Janka
Foglalkozása
  • villamosmérnök
  • üzletember
Iskolái

Veszelovszki Zsolt (Szolnok, 1962. május 21.2016. október 29.) villamosmérnök, üzletember, a PORT.hu alapítója.[2]

Életpályája


1981-ben a Műegyetemen kezdte kulturális pályáját a Heti ajánlat című egyetemi ajánlólap szerkesztésével. Diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett. Első cégét, a Super Alarm Gmk-t 1983-ban alapította. Ez a cég riasztóberendezések gyártásával és szerelésével foglalkozott. Később Don’t Worry néven gördeszkákat és protektorokat gyártott. 1993-ban részt vett az első multimédiás CD-ROM, az ABCD kialakításában. 1995-ben alapította a jelenleg is a PORT.hu-t tulajdonló cég elődjét. A PORT csoport hat országban (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Horvátország, Szerbia és Románia) üzemeltet kulturális ajánló portálokat.

2012 áprilisától a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (2012 végéig) és a Magyar Kerékpárosklub (2014 áprilisig) elnökségének tagja.

A Tündérvölgy fesztivál-igazgatója 2012 augusztusában.

2013-tól a Cartographia Vállalat jogutódjának, a Cartographia Kft-nek tulajdonosa, és a funiQ.hu aktív turisztikai portál alapítója. Társtulajdonosa volt a VELO.hu-nak.[3]

Lánya, Veszelovszki Janka színésznő.

Jegyzetek


Külső hivatkozások


  • Informatikai portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Magyar villamosmérnökök | Magyar üzletemberek | Szolnokiak | 1962-ben született személyek | 2016-ban elhunyt személyek


Dátum: 29.03.2021 03:36:56 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.