Werckmeister harmóniákWerckmeister harmóniák
2000-es magyar–német–francia film
Rendező Tarr Béla, Hranitzky Ágnes
Producer Szita Miklós
AlapműKrasznahorkai László: Az ellenállás melankóliája
Műfaj
  • filmdráma
  • irodalmi adaptáció
Forgatókönyvíró Tarr Béla
Krasznahorkai László
Főszerepben Lars Rudolph
Peter Fitz
Hanna Schygulla
Zene Víg Mihály
Operatőr Medvigy Gábor
Vágó Hranitzky Ágnes
Jelmeztervező Beckl János
Gyártás
Gyártó Göess Film, Von Veitinghoff Filmproduktion, 13 Productions
Ország Magyarország
 Franciaország
 Olaszország
 Németország
Nyelv magyar
szlovák
Játékidő 145 perc
Költségvetés 10 millió francia frank (becsült)[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Budapest Film
Bemutató 2000. július 12.
2001. február 1.
Korhatár III. kategória (F/2438/J)
További információk

A Werckmeister harmóniák[2] (2000) egy magyar–német–francia–olasz filmdráma Tarr Béla és Hranitzky Ágnes rendezésében. A forgatókönyv Krasznahorkai László Az ellenállás melankóliája című regényén alapul. A film 1997-2000 között készült.

Tartalomjegyzék

Története


Egy szürke, csendes alföldi kisvárosba, ahol az életszínvonal lassan, de fokozatosan romlik, váratlanul vándorcirkusz érkezik. Attrakciói közül kettő hívja fel magára a közvélemény figyelmét: a herceg és az óriásbálna. A városba idegenek is jönnek, akiket a helyiekkel együtt a herceg felbőszít és rombolásra késztet. Rövid idő alatt elszabadul a pokol, amit már a józan ész képtelen megállítani. A mű sötét képet fest emberi jelenünkről és jövőnkről, amiben már nincs helye semmiféle idealizmusnak, és ahol a gyilkosok és áldozatok közötti éles határ gyakran elmosódik.

Szereplők


Díjak


Lásd még


Jegyzetek


  1. Werckmeister harmóniák IMDb - Box office/business
  2. Ezt a címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Werckmeister-harmóniák. Indoklás: AkH.11 168.

További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2000 filmjei | Francia filmdrámák | Olasz filmdrámák | Könyvadaptációk | Fekete-fehér filmek | Magyar filmdrámák | Német filmdrámák | Budapest Film-filmek


Dátum: 01.04.2021 07:21:54 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.