WikiszótárWikiszótár
A Wikiszótár logója
Kereskedelmi? Nem
Oldal típusa online szótár
Regisztráció Opcionális
Elérhető nyelv(ek) többnyelvű (170 fölött)
Alapítás 2002. december 12.
Alapító Jimmy Wales és a Wikimédia közösség
Szolgáltató Wikimédia Alapítvány
Alexa-érték
  • 474
  • 523
  • 494 (2017. november 28.)
  • 502 (2018. szeptember 7.)
URL www.wiktionary.org
A Wikimédia Commons tartalmaz Wikiszótár témájú médiaállományokat.

A Wikiszótár (angolul Wiktionary) a Wikipédia testvéroldala, melynek célja szabad szótár készítése minden nyelvre. Ötletgazdája Daniel Alston. 2002. december 12-én indult. A Wikiszótár magyar változata, a magyar Wikiszótár 2004. május 2-án indult.

További információk


Kapcsolódó szócikkek


  • Informatikai portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Wikimédia | Szótárak


Dátum: 27.03.2021 07:03:29 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.