William Kennedy Dickson - huwiki.org

William Kennedy DicksonWilliam Kennedy Dickson
Született William Kennedy Laurie Dickson
1860. augusztus 3.
Le Minihic-sur-Rance, Bretagne,
Elhunyt 1935. szeptember 28. (75 évesen)
Twickenham, Middlesex,
Állampolgársága
Nemzetisége brit
Foglalkozása filmrendező, producer, operatőr, színész

A Wikimédia Commons tartalmaz William Kennedy Dickson témájú médiaállományokat.

William Kennedy Laurie Dickson (Le Minihic-sur-Rance, 1860. augusztus 3. – Twickenham, 1935. szeptember 28.) brit filmrendező, producer, operatőr, színész.

Tartalomjegyzék

Pályája


Franciaországban született angol-skót szülők gyermekeként.1879-ben Dickson, édesanyja és két lánytestvére Virginiába költözött.[1]

1879-től Edisonnak dolgozott New Yorkban. Ő „rendezte” Edison első filmjeit. Egyik munkája – a világon az egyik első politikai propagandafilm – McKinley republikánus elnökjelölt kampányát volt hivatva segíteni.

A filmek munkálatait előbb New Jersey-ben, majd a Black Maria stúdióban végezték.

1897-ben Dickson visszatért Európába.

Publikációi


Források


  1. Oxford National Dictionary of Biography
  2. „An Authentic Life of Edison. The Life and Inventions of Thomas Alva Edison”, The New York Times, 1894. november 14. „By W. K. L. Dickson and Antonia Dickson. Illustrated with drawings and photographs. 8 vo. New-York: Thomas Y. Crowell & Co. $4.50.” 

További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Brit filmrendezők | Brit filmproducerek | Brit operatőrök | Angol színészek | 1860-ban született személyek | 1935-ben elhunyt személyek


Dátum: 29.08.2020 06:25:31 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.